Blog

Sunday bakeday - Maak zelf je crunchy chocolat protein bar!

Vaak in de sportschool lekker bezig met je training? Of heb je om welke reden dan ook behoefte aan extra eiwitten? Dan is dit recept DE oplossing! Na een vermoeiende en energierijke training is er niks lekkerder dan een heerlijke proteïne reep (althans dat vind ik). Hoe FIJN zou het zijn als je deze repen zelf kan maken? Zonder onnodige toevoegingen en een stuk goedkoper! Onderstaand het recept.

 

Wat heb je nodig? (voor 3 á 4 repen)

 • 30 gram eiwitpoeder (ik gebruik vaak plantaardige, maar whey eiwit met elke smaak is mogelijk! Vanille/chocolade/birthday cake etc. zijn aanraders!)

 • 1 el rauwe cacaopoeder

 • 35 gram cashew- of walnoten

 • 2 el (magere) kwark (ong. 40 gram) (kijk even hoe makkelijk het kneed, het moet niet te erg aan je handen plakken)

 • 1 tl pure pindakaas (bodyenfitshop.nl of bij de jumbo!)

 • 4 el whey crispy (ong. 30 gram) (ik kocht deze bij bodyenfitshop.nl)

 • 50 gram pure chocolade (min. 75% cacao)

 • kokosrasp ter decoratie

Per reep (bij 3 repen):

210 Kcal

Eiwit: 15g

Koolhydraten: 10g

Vet: 11g

1. Mix de eiwitpoeder, cacao, noten, pindakaas en kwark in een keukenmachine (niet te fijn). 2. Kneed het mengsel samen met de whey crispy tot een stevige bal. (mocht het wat te droog zijn voeg dan wat extra kwark of water toe)

3. Smelt de chocolade au bain-marie (in een grote pan met een laagje water waar je een klein pannetje met de chocolade in zet). 4. Maak van de bol op een keukenblad of snijplank een rechthoek met een dikte van ongeveer 1 cm (met de zijkant van een mes kun je de zijkanten mooi recht drukken).

5. Is de chocolade gesmolten? Verdeel met een lepel een laagje pure chocolade over de repen en strooi er nog wat kokosrasp overheen om het af te maken. 6. Half uurtje in de koelkast en yummieeee je kunt je heerlijke proteïne reep opsmullen!

TIP: Je kunt deze repen een paar dagen in de koelkast bewaren, als je er langer mee wilt doen bewaar ze dan in de vriezer!

Featured Posts
Binnenkort komen hier posts
Nog even geduld...
Archive
Follow Me
 • Grey Facebook Icon
 • Grey Twitter Icon
 • Grey Instagram Icon
 • Grey Pinterest Icon