Blog

Tomato challenge accepted!

Mijn favoriete keukenhulpje is de staafmixer! That being said, zal ik een kort verhaaltje vertellen; Roadtrip challange & tomatosoup..

Afgelopen zomervakantie, heeeerlijk op roadtrip met de auto en de pop up (thank god) tent. Heerlijk (en soms iets minder heerlijk) uit eten in schattige eettentjes en vooral meer bier en wijn en minder groentes. Je zou denken, GEWELDIG! Dat was het natuurlijk ook, 3 weken lang alleen maar uit eten klinkt geweldig! Ik miste alleen iets, jup; TOMATEN! of nja, groenvoer zoals vriendlief de verzameling eetbare kleuren altijd noemt.. Als echt konijn kan ik niet langer dan 1 week, of eigenlijk 1 dag zonder groente en fruit. Dan voel ik me niet compleet, of beter gezegd niet voldaan aan het eind van de dag! Om tot een compromis te komen tussen een über gezonde maaltijd, uit eten gaan of snacken met een fles wijn besloten wij een contest te starten. Het kwam erop neer dat Mr. perfect groente zou scoren bij de local farmboy en ik een geweldige maaltijd op de camping tafel zou zetten.. Jeetje, dit werd een uitdaging! Op het meest geweldige 1 persoons campingpitje allertijde moest deze maaltijd in elkaar geflanst worden.. Een eenpansgerecht dus. As if the challenge wasn't big enough quite yet.. Waar meneer mee aan kwam zetten: 1 kilo tomaten Kidneybonen Veldsla 1 bosje bosui gepelde tomatenblokjes 1 chilipeper 1 paprika Zonnebloempitjes Cherrytomaatjes (ja hij houdt ook van tomaten :D) 1 komkommer Challenge accepted! Met de basics van thuis (lees: bouillon, kruidenrondje met peper, cayennepeper etc) en de meegebrachte groentjes kon ik wel wat heerlijk & simpels bereiden!

 

Twee gerechten zijn hieruit voortgevloeid. de easy tomatosoup & Lazy bean salad! Met mijn botte keukenmes en mini snijplank ging ik aan de slag:

Ingredienten voor 4 personen: 1 kilo tomaten bosui ( 2 a 3 takjes) gepelde tomatenblokjes (in blik) chilipeper bouillonblokjes (2) cayennepeper & gewone peper kurkuma & gemberpoeder

1. Bij gebrek aan mijn favoriete staafmixer heb ik de gehele kilo tomaten, de bosui & halve chilipeper in kleine mini blokjes gesneden 2. Een beetje kokosolie (of in mijn geval olie van de groene pittige pepertjes die we nog over hadden van tapas avond) in de pan 3. De bosui en de chilipeper in de kokosolie aanfruiten 4. Voeg de kilo mini tomatenblokjes toe voor 2 a 3 minuten zodat deze wat zacht wordt 5. Voeg de tomatenblokjes & de bijbehorende saus toe en verkruimel hierover 2 bouillonblokjes met wat peper. Laat dit een minuutje meesudderen 6. Voeg 1 - 1,5 liter water toe (ik doe dit vaak op gevoel) en laat de soep lekker indikken voor een minuutje of 5 7. voor de mensen MET STAAFMIXER die graag een gladde soep hebben: mix de soep door elkaar voor een heerlijke smaaksensatie! 8. Breng de soep op smaak met evt. wat peper, cayennepeper, gember & kurkumapoeder en yummie: genieten maar!

Voedingswaarden 1 kop soep (250ml):

38 Kcal Eiwit: 1,4g Koolhydraten:5,3g Vet: 1g

Featured Posts
Binnenkort komen hier posts
Nog even geduld...
Archive
Follow Me
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Pinterest Icon