Blog

Heerlijke Healthy Groentelasagne

September 10, 2017

 

 

Ben jij een goede pasta fan en is jouw favoriete dish lasagne? Ik begrijp je helemaal! En het is absoluut mogelijk af en toe een heerlijke goede lasagne met extra kaas te eten. Maar mocht je nou mega vaak trek hebben in een lasagne heb ik een bijzonder(e) lekkere variant voor je!

DE GROENTELASAGNE!


Je weet waarschijnlijk al dat je met courgette mega veel kan. Maar wist je ook dat je ze kan gebruiken als lasagnevellen? Voeg een heerlijke pittige tomatensaus met extra groenten toe en wat kaas en simsalabim! Je groentelasagne is geboren!

 

 

OOOKE als je dan nog niet fan bent, kijk even naar deze voedingswaarden:

 

Voor de hele lasagne ( 3/4 personen):

460 kcal
Eiwit: 36g
Koolhydraten: 26g
Vet: 23g

 

Daar hoef je het dus niet voor te laten! Als je nou denkt nou nou ik lust wel wat meer, eet je óf de HELE lasagne op, óf je pakt een lekker broodje of boterhammetje erbij! En misschien gek, maar leftovers zijn heerlijk op een volkoren wrap als lunch! #tweevliegenineenklap

 

Wat heb je nodig?

  • 3 kleine of 2 grote courgettes (grote hebben vaak veel zaden binnenin wat het lastiger maakt dunne plakjes te krijgen)

  • 1 aubergine

  • 1 bakje (250g) champignons

  • 100 gram feta kaas

  • 1 paprika (rood of groen of geel, wat jij lekker vindt!)

  • 1 blikje tomatenblokjes

  • Scheutje olie

  • Paprikapoeder, kurkuma, chilipoeder/cayennepeper & peper (en mocht je meerdere kruiden lekker vinden doe je ding!)

Een kaasschaaf of dunschillertje
Een ovenschaal
Oven
2 grotere koekenpannen

 

 

 

Hoe maak je het?

  1. Zet de oven aan op 200 graden

  2. Schil de courgette in dunne lange plakken en leg deze met een scheutje olie in de koekenpan

  3. Zorg dat de plakken courgette aan 2 kanten lichtbruin worden

  4. Snijd ondertussen de champignons, aubergine en paprika in kleine blokjes

  5. Doe de aubergine in de pan met de paprika en voeg iets later de champignons toe. Als deze zachter zijn voeg je de tomatenblokjes incl. vocht toe.

  6. Smeer ondertussen de ovenschaal met een beetje olie in zodat de lasagne niet aankoekt.

  7. Bedek de onderste laag van de ovenschaal met je versgemaakte tomatensaus

  8. Leg de courgette plakken bovenop de saus en brokkel wat feta hieroverheen (20 gram ongeveer)

  9. Bedek deze weer met saus, daarbovenop de courgette bladen en hierop weer feta. Herhaal dit tot de courgette en saus op is. (waarschijnlijk 4 keer, afhankelijk van je ovenschaal)

  10. Zorg dat je bovenop lekker nog wat feta legt zodat dit een heerlijke smaak geeft aan je lasagne

  11. Bak de lasagne nu in circa 25 minuten goudbruin en voila: je heeeeerlijke lasagne is klaaar!!!

ENJOY!!!

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Featured Posts

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Archive
Please reload

Follow Me
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Pinterest Icon

Hoogstraat 242Z

5615 PX

Eindhoven

Tel: +316 26533177

info@voeljefitcoaching.nl

  • Instagram - Grey Circle
  • Facebook - Grey Circle
  • Pinterest - Grey Circle
  • LinkedIn - Grey Circle