Blog

Sunday Bakeday - Eiwitrijke appelcake


Is zondag bij jou ook de perfecte dag om lekker in de keuken te staan? Houd jij ook van de heerlijke appel kaneel geur in je huis? Top! Maarrrrr, ook als je een iets minder grote bakfan bent en gewoon een lekker plakje gezonde cake wilt kunnen pakken doordeweeks is dit een TOP recept!

Zeker met deze voedingswaarden:

Hele cake Per plak (10 plakken) 713 kcal 71,3 kcal

Eiwit: 84g Eiwit: 8,4g

Koolhydraten: 81g Koolhydraten: 8,1g

Vet: 5g Vet: 0,5g

Oke, nu je overtuigd bent:

Wat heb je nodig:

- 1 Blik cannellini bonen

(250g uitgelekt)

- 1 appel

- 200g (magere) kwark

- 2 scoops eiwitpoeder

(ik gebruikte orange fit vanille)

- 2 eieren

-30 gram rozijnen

- 3 theelepels kaneel

- 3 theelepels bakpoeder

Hoe maak je de cake:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden

2. Spoel de cannellini bonen schoon met water en laat ze uitlekken

3. Meng de cannellini bonen, kwark, het eiwitpoeder, de eieren, kanneel en bakpoeder in een bak

4. Mix dit geheel, ik gebruik vaak een staafmixer, dit gaat lekker makkelijk!

5. Snijd de helft van de appel in kleine stukjes en de andere helft in plakjes

6. Meng de kleine stukjes appel en rozijnen door het beslag

7. Bekleed een cakeblik met bakpapier en schenk het beslag hierin

8. Leg de plakjes appel bovenop voor een mooi effect

9. In de oven voor 30 minuten op 180 graden! En Voila, je heerlijke eiwitrijke appelcake met extra geurverspreider is ready!

Tip: Laat de cake nog even afkoelen en voeg een dotje kwark toe bij serveren!

Extra tip: Snijd de cake in plakken en bewaar er een aantal in de vriezer, neem deze 's ochtends mee voor een heerlijk gezond tussendoortje!

Geniet van de heerlijke geur in de keuken & ENJOY!

Featured Posts
Binnenkort komen hier posts
Nog even geduld...
Archive
Follow Me
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Pinterest Icon