Blog

Gezonde eiwitrijke kaneelcake

October 15, 2017

Elke dag cake? Dat klinkt toch ideaal? Met dit heerlijke recept kun je ontbijten met cake, cake meenemen naar je werk als tussendoortje en cake eten als toetje. Cake cake cake!  (L)

 

Ohja, en hij zit nog boordevol eiwitten & heeft mega fijne macro's! :) (onderaan)

 

Wat heb je nodig?

 

- 1 blik cannellini bonen (uitgelekt 250 g)

- 200 gram kwark/griekse stijl yoghurt

- 2 scoops eiwitpoeder (vanille smaak is lekker :D)

- 2 eieren

- 4 theelepels kaneel óf (mega lekker) speculaaskruiden!! :D

- 3 theelepels bakpoeder

Als je van vanille houdt kun je lekker druppeltjes vanille extract door het beslag roeren :)

 

Hoe maak je deze geweldige eiwitrijke kaneelcake?

 

1. Verwarm de oven voor op 180 graden.

2. Spoel de cannellinibonen schoon en laat ze uitlekken in een vergiet.

3. Meng de cannellini bonen, kwark, het eiwitpoeder, de eieren, kaneel en bakpoeder in een bak & mix het goed door met een staafmixer.

4. Giet het beslag in een cakeblik/taartvorm en zet hem 30 minuten in de oven.

5. Snijd hem in 10 goede plakken :) Als je hem gaat serveren is het mega lekkere en dotje kwark erbij te doen! :)
 

SMULLEN MAAR!! 

 

 

En dan nog de voedingswaarden:

 

            Hele cake                              Per plak (10 plakken)
713 kcal                                       71,3 kcal

Eiwit: 84g                                     Eiwit: 8,4g

Koolhydraten: 81g                      Koolhydraten: 8,1g

Vet: 5g                                          Vet: 0,5g

 

 

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Featured Posts

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Archive
Please reload

Follow Me
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Pinterest Icon

Hoogstraat 242Z

5615 PX

Eindhoven

Tel: +316 26533177

info@voeljefitcoaching.nl

  • Instagram - Grey Circle
  • Facebook - Grey Circle
  • Pinterest - Grey Circle
  • LinkedIn - Grey Circle