Gezonde eiwitrijke kaneelcake

Elke dag cake? Dat klinkt toch ideaal? Met dit heerlijke recept kun je ontbijten met cake, cake meenemen naar je werk als tussendoortje en cake eten als toetje. Cake cake cake! (L)
Ohja, en hij zit nog boordevol eiwitten & heeft mega fijne macro's! :) (onderaan)
Wat heb je nodig?
- 1 blik cannellini bonen (uitgelekt 250 g)
- 200 gram kwark/griekse stijl yoghurt
- 2 scoops eiwitpoeder (vanille smaak is lekker :D)
- 2 eieren
- 4 theelepels kaneel óf (mega lekker) speculaaskruiden!! :D
- 3 theelepels bakpoeder
Als je van vanille houdt kun je lekker druppeltjes vanille extract door het beslag roeren :)
Hoe maak je deze geweldige eiwitrijke kaneelcake?
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Spoel de cannellinibonen schoon en laat ze uitlekken in een vergiet.
3. Meng de cannellini bonen, kwark, het eiwitpoeder, de eieren, kaneel en bakpoeder in een bak & mix het goed door met een staafmixer.
4. Giet het beslag in een cakeblik/taartvorm en zet hem 30 minuten in de oven.
5. Snijd hem in 10 goede plakken :) Als je hem gaat serveren is het mega lekkere en dotje kwark erbij te doen! :)
SMULLEN MAAR!!

En dan nog de voedingswaarden:
Hele cake Per plak (10 plakken) 713 kcal 71,3 kcal
Eiwit: 84g Eiwit: 8,4g
Koolhydraten: 81g Koolhydraten: 8,1g
Vet: 5g Vet: 0,5g