Blog

Gezonde Pepernoten, leuk om met de kinderen te maken! (of gewoon zelf)

November 10, 2017

 

Sinterklaas kapoentje, gooi wat in mijn schoentje, gooi wat in mijn laarsje, danku sinterklaasje. Ik heb nooit gesnapt hoe laarsje en klaasje op elkaar rijmt maar maakt niet uit want Sinterklaas: FAN-TAS-TISCH! Een en al gezelligheid, zwarte(mag ik dit nog zeggen?) pieten, schoentje zetten, liedjes zingen, kadootjes & natuurlijk pepernoten! Vroeger maakte ik met mijn moeder en zusje wel eens zelf pepernoten, heerlijk waren deze! Maar misschien niet super gezond. Daarom heb ik voor jullie een leuk gezond recept voor pepernoten klaargezet!


Wat heb je nodig?

 

voor ongeveer 50 pepernoten

 

– 140 gram dadels, zonder pit

– 125 gr speltmeel, liefst volkoren

– 40 gr kokosbloesemsuiker

– 50 g kokosolie , gesmolten
– 2 tl speculaas- of koekkruiden


- 2 tl bakpoeder
– snufje zeezout
– scheutje water

 

 

 

Hoe maak je ze klaar?

 

Laat de dadels ongeveer 15 minuten in water weken en verwarm ondertussen de oven op 160 graden voor. Meng het speltmeel, de kokosbloesemsuiker, speculaaskruiden, zeezout en het bakpoeder in een kom en voeg de kokosolie toe (laat deze smelten in de magnetron of in een pannetje).

Laat vervolgens de dadels uitlekken en mix ze fijn met de blender/staafmixer. Doe de kleverige dadels bij het deeg en kneed dit met je handen tot het een geheel is. Rol deze in een grote bal en vervolgens kun je de peper

 

noten gaan maken! Pak een klein stukje van de grote bal en rol dit tot een klein bolletje. Leg deze op het bakpapier en rol door tot het deeg op is. De pepernoten zijn klaar om de oven in te gaan! Bak ze ongeveer 25 minuten af (let op dat ze niet te donker worden) ennn smullen maar!! (wel eerst eventjes af laten koelen haha)

 

ENJOY!

Voor de liefhebbers:

Voedingswaarden ALLE pepernoten:

 

1430 Kcal

18g eiwit

212g koolhydraten

52g vetten

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Featured Posts

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Archive
Please reload

Follow Me
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Pinterest Icon

Hoogstraat 242Z

5615 PX

Eindhoven

Tel: +316 26533177

info@voeljefitcoaching.nl

  • Instagram - Grey Circle
  • Facebook - Grey Circle
  • Pinterest - Grey Circle
  • LinkedIn - Grey Circle