Blog

Heerlijke makkelijke misosoep met taugé en tofu

February 16, 2018

 

 

Het is weer eens tijd wat meer vegetarisch, of zelfs veganistisch aan de slag te gaan! Althans, wat nieuwe receptjes uitvinden is nooit verkeerd, zeker niet als we daarbij nog wat dierenleventjes kunnen sparen.

En wat is er met deze kou (en de verkouden neusjes) nu lekkerder dan een heerlijk warm soepje? Dat is helemaal niet zo'n gek idee!

 

 

Als echte taugé fan(hmm zo knapperig!), kwam ik met het volgende recept! De Miso soep met taugé en tofu! Echte liefde (L)

& soeper easy to make (ja ik maakte het grapje echt...)

 

Oke wat heb je nodig? (4 personen)

 

- 1 blok (225 gram ongeveer) uitgelekte (biologische) tofu

- Miso pasta (70 gram ongeveer)

- Water (1 liter ongeveer)

- Stukje (1cm) verse gember (als je die niet hebt is gemberpoeder ook goed)

- Een bakje taugé (bepaal zelf even hoe veel je lekker vindt in de soep)

- 1 bakje (500g) Champignons (kastanje zijn heel lekker)

- Peper, gemberpoeder, paprikapoeder, cayenne(of chili) peper, kurkuma

- 2 el sojasaus

- 4 eieren

- Olijf/kokosolie

 

Wat moet je doen?


1. Snijd de champignons en het stukje gember in stukjes & verhit wat olijfolie in een soeppan :) (en kook de eieren zoals je gewend bent een eitje te koken, 5 minuten is heerlijk bij deze soep maar mocht je van een hard gekookt eitje houden, lekker dat doen!)

 

2. Als de olijfolie warm is voeg je de champignons en gember toe en bak deze tot ze zacht zijn.

 

3. Voeg de misopasta toe aan de champignons/gember en laat deze kort meebakken

 

4. Voeg 1 liter water toe en wat peper om deze vervolgens te verwarmen tot het kookpunt.

 

5. Snijd ondertussen de tofu in blokjes en verhit wat olijfolie in een koekenpan.

 

6. Bak de tofu samen met de peper, gemberpoeder, paprikapoeder, cayennepeper en kurkuma in 5 a 6 minuten tot deze wat krokanter is, voeg de laatste minuut 1a 2 el sojasaus toe.

 

7. Verspreid de taugé over 4 bakjes en giet de misochampignon bouillon hieroverheen. Verdeel vervolgens de tofu blokjes over de 4 bakjes en leg daarbovenop het gekookte eitje. Voila! Nog een scheutje sojasaus & wat peper en uw soepje is klaar om geserveerd te worden!

 

Enjoy!

 

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Featured Posts

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Archive
Please reload

Follow Me
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Pinterest Icon

Hoogstraat 242Z

5615 PX

Eindhoven

Tel: +316 26533177

info@voeljefitcoaching.nl

  • Instagram - Grey Circle
  • Facebook - Grey Circle
  • Pinterest - Grey Circle
  • LinkedIn - Grey Circle