Blog

Verse springrolls met chilisaus


Op vele verzoek hier dan het recept voor de overheerlijke do it yourself springrolls met chilisaus (of sojasaus of wat jij ook lekker vindt).

Je kunt ze natuurlijk ook vegan maken door de kipfilet weg te laten of te vervangen met tofu/tempeh :)!

DO IT YOURSELF!


In plaats van naar de lokale chinees, een lekkere vette loempia (ja natuurlijk is dit soms heerlijk) te bestellen, maak ze eens zelf! En weet je wat, zonder frituur zijn ze al heerlijk! Maar mocht je ze toch krokant willen, is er altijd de airfryer of oven om ze lekker knapperig te maken. :D


Wat heb je nodig? (8 loempia's, 2 personen)

- Rijstvellen

- 2 kipfilets (300/500 gram, afhankelijk van hoeveel kipfilet je graag in je loempia wilt) (vervang evt. met tofu/tempeh voor vega/vegan :))

- 1 bakje tauge

- Gele paprika

- Rode paprika

- Komkommer

- Avocado

- Wortels

- Rucola

- Chilisaus

- Eigenlijk alles wat je lekker lijk in de rol, bijv mango en gerookte kip kan ook voor een heerlijke frisse lunch!

Hoe maak je het?

1. Snijd de kipfiletes in reepjes en bak deze in een koekenpan met wat olie tot ze doorbakken zijn. Je kunt hier zelf kruiden aan toevoegen die je lekker vindt. (bijv paprikapoeder, kurkuma, knoflook, chili & gember :P)

2. Snijd ondertussen de gele & rode paprika, komkommer en avocado's in reepjes.

3. Met een dunschiller kun je mooie slierten van de wortel maken zodat deze niet te erg overheerst in de loempia. :)

4. Week de rijstvellen om en om in lauwwarm water. Je kunt dit in een pan doen of onder de kraan (leg dan het rijstvel op een bord en zet heeel zacht de kraan aan, zorg dat deze niet te hard direct op het vel komt dan breekt deze namelijk..)

5. Yeahh nu is het tijd het vel te vullen! :D Verdeel de gesneden paprika, avocado, komkommer, wortels, taugé, kipfilet en rucola over de rijstvellen. Zorg dat je al het lekkers in het midden van het rijstvel legt zodat je deze makkelijk dicht kunt vouwen. Klap de onder- en bovenkant als eerste naar binnen over de vulling heen en rol vervolgens de loempia dicht door de rechterkant over de vulling te trekken en de loempia door te draaien. :) Het is allemaal niet zo moeilijk en spreekt misschien voor zich! Succes ;)

6. De loempia's zijn ready!!

Maarrrr mocht je nou van heerlijk knapperige loempia's houden, dan kun je ze 6 minuutjes in de airfryer doen op 200 graden :D ( heb je geen airfryer, verdubbel de tijd en leg ze in de oven of bak ze met wat olijfolie in de pan!)

7. Doe als laatste lekker wat chilisaus in een bakje als sausje & voila! Dinner is ready!

ENJOY (L)

Featured Posts
Binnenkort komen hier posts
Nog even geduld...
Archive
Follow Me
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Pinterest Icon