Blog

Heerlijke healthy Carrot cakejes!

Want bijna pasen, paashaas, wortels?

Oke misschien vergezocht. Maar daarom niet minder lekker!

Wat is er nou leuker dan een heerlijk carrot cupcakeje op tafel zetten bij de paas brunch? Precies! Een heerlijk HEALTHY carrot cupcakeje!


Wat heb je nodig voor 12 cakejes?


  • 50 gram (fijngemalen) havermout

  • 50 gram volkoren (spelt)meel

  • 25 gram bakpoeder

  • 10 gram kaneel

  • 10 gram koek- & speculaaskruiden

  • 30 gram kokosrasp

  • 3 ei-eiwitten

  • 150 gram banaan (ongeveer 1,5 gemiddelde banaan)

  • 30 gram honing

  • 15 gram vanille wheypoeder ( gebruik soja eiwit voor vegan/lactosevrij)

  • 150 gram wortelrasp

  • 120 ml ongezoet soja melk


Hoe maak je de cupcakes?


  1. Verwarm de oven voor op 160 graden

  2. Rasp de wortels (of stop de wortels in een blender)

  3. Meng alle droge ingrediënten in een beslagkom

  4. Scheid het eiwit van het eigeel en klop de eiwitten op tot een luchtig mengsel

  5. Voeg vervolgens de honing, banaan en sojamelk toe aan de wortelrasp en blend de ingrediënten kort maar krachtig

  6. Voeg de wortelmix bij de droge ingrediënten en mix alles goed

  7. Roer als laatste rustig de opgeklopte eiwitten door het beslag

  8. Verdeel het beslag over de cupcakevormpjesen bak deze 30-35 minuten

  9. Je kunt de cupcakes checken door er met een satéprikker in te prikken. ze mogen nog een beetje plakkerig zijn! :) Laat ze hierna nog 20 min afkoelen (of langer)

  10. Als frosting kun je een lekkere dot (vanille/kokos) kwark of soya yoghurt op het cupcakeje smeren! :)

EN genieten maar!! (L)


En als laatste:

What did one snowman say to another?

-

-

-

-

-

Do you smell carrots?

Padumtssssss..

Oke. Enjoy!

Featured Posts
Binnenkort komen hier posts
Nog even geduld...
Archive
Follow Me
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Pinterest Icon