Heerlijke healthy Carrot cakejes!
Want bijna pasen, paashaas, wortels?
Oke misschien vergezocht. Maar daarom niet minder lekker!

Wat is er nou leuker dan een heerlijk carrot cupcakeje op tafel zetten bij de paas brunch? Precies! Een heerlijk HEALTHY carrot cupcakeje!
Wat heb je nodig voor 12 cakejes?
50 gram (fijngemalen) havermout
50 gram volkoren (spelt)meel
25 gram bakpoeder
10 gram kaneel
10 gram koek- & speculaaskruiden
30 gram kokosrasp
3 ei-eiwitten
150 gram banaan (ongeveer 1,5 gemiddelde banaan)
30 gram honing
15 gram vanille wheypoeder ( gebruik soja eiwit voor vegan/lactosevrij)
150 gram wortelrasp
120 ml ongezoet soja melk
Hoe maak je de cupcakes?
Verwarm de oven voor op 160 graden
Rasp de wortels (of stop de wortels in een blender)
Meng alle droge ingrediënten in een beslagkom
Scheid het eiwit van het eigeel en klop de eiwitten op tot een luchtig mengsel
Voeg vervolgens de honing, banaan en sojamelk toe aan de wortelrasp en blend de ingrediënten kort maar krachtig
Voeg de wortelmix bij de droge ingrediënten en mix alles goed
Roer als laatste rustig de opgeklopte eiwitten door het beslag
Verdeel het beslag over de cupcakevormpjesen bak deze 30-35 minuten
Je kunt de cupcakes checken door er met een satéprikker in te prikken. ze mogen nog een beetje plakkerig zijn! :) Laat ze hierna nog 20 min afkoelen (of langer)
Als frosting kun je een lekkere dot (vanille/kokos) kwark of soya yoghurt op het cupcakeje smeren! :)
EN genieten maar!! (L)
En als laatste:
What did one snowman say to another?
-
-
-
-
-
Do you smell carrots?
Padumtssssss..
Oke. Enjoy!